14100258_1359706477392657_3026117235683949656_n_edited_edited.jpg

CALATOR IN TARA MEA, EDITIA I

Septembrie 2016

Clubul Rotaract “Dunarea de Jos” a organizat, impreuna cu cluburile Rotary din Galati, prima editie a proiectului “Calator in tara mea” duminica, 4 septembrie.


Proiectul “Calator in tara mea” are ca scop promovarea turismului local, a satelor autentic romanesti, prin care rar trece picior de turist, sate care vibreaza prin frumusete, caldura si traditii. Vrem sa cream o adevarata comunitate de entuziasti ai patrimoniul cultural rural romanesc.


Prima localitate din cadrul proiectului nostru a fost Comuna Nicoresti, ce se afla la 10 km de orasul Tecuci, un tinut de legende si povestiri ramase din vremea lui Stefan cel Mare, care a ridicat aici nu mai putin de 6 lacase de cult.


Pe parcursul zilei, pritenii nostri au vizitat, alaturi de noi, Muzeul de istorie "Anton Cincu", numit in epoca si „Perla Moldovei” sau "Micul Versailles", singura biserica ramasa fortificata din Moldova, Biserica “Sf. Nicolae”, Complexul Muzeal "Banu", Piroboridava-Cetatea Dacilor Liberi si Crama de la Nicoresti.


Va asteptam, de asemenea, sa descoperim impreuna cultura gastronomica, pentru ca din drumetia noastra, nu va lipsi pranzul moldovenesc. Folosind exclusiv produse locale si de sezon, incontestabile pentru gustul autentic, gazdele noastre vor prepara specialitati traditionale si va vor povesti despre specificul culinar al locurilor.


De asemenea, am descoperit impreuna cultura gastronomica, pentru ca, din drumetia noastra, nu a lipsit pranzul moldovenesc. Folosind exclusiv produse locale si de sezon, incontestabile pentru gustul autentic, gazdele noastre au preparat specialitati traditionale si ne-au povestit despre specificul culinar al locurilor.