Lecture

CONDU PRUDENT, ALEGE VIATA! EDITIA I

Iulie 2016

Clubul Rotaract Galaţi "Dunarea de Jos", in parteneriat cu Primaria municipiului Galati, Inspectoratul Judetean de Politie Galati si cluburile Rotary organizeaza astazi, 13 iulie, pe esplanada Casei de Cultura a Sindicatelor, intre orele 15,00 si 21,00, campania "Condu prudent, alege viata!". Prima editie a acestei campanii de siguranta rutiera  va fi marcata la Galati de actiuni si evenimente adresate soferilor participanti la traficul rutier.  Acestia vor putea incerca pe pielea lor, cu ajutorul stimulatorului de accidente "Crash", senzatiile unei ciocniri la viteza mica si isi vor putea imagina senzatia unui impact similar la viteza mare. De asemenea, in cadrul evenimentului, organizatorii vor distribui autocolante cu mesajul proiectului "Condu prudent, alege viata!”.
Prima editie a campaniei de siguranta rutiera „Condu prudent, alege viaţa!” va fi marcata la Galaţi prin acţiuni şi evenimente adresate soferilor participanţi la traficul rutier. Evenimentul va avea loc miercuri, 13 iulie 2016 la Papadie.
Galatenii care vor participa la aceasta campanie vor putea incerca pe pielea lor, cu ajutorul simulatorului de accidente „Crash”, senzatiile unei ciocniri la viteza mica si isi vor putea imagina efectele devastatoare ale unui impact similar la viteza mare.
De asemenea, organizatorii vor distribui soferilor aflati in trafic autocolante cu mesajul „Condu prudent, alege viata!”, precum si un pliant referitor la importanta conducerii preventive.
Campania a fost initiata in anul 2008 de catre Clubul Rotaract Iasi si se desfasoara la nivel districtual in peste 15 orase. Cu acest prilej conducatorii auto vor fi sensibilizati asupra accidentelor rutiere numeroase, cauzate in cele mai multe cazuri de comportamentul agresiv la volan si imprudenta. La malul Dunarii, evenimentul a devenit posibil datorita Rotaract Galaţi, fiind in stransa colaborare cu Politia Rutiera.