14370039_1793542370893865_49967184201337

PROMENADA INIMILOR

Septembrie 2016

Districtul 2241 Rotary impreună cu Fundatia CardioPrevent, membru al Forumului Naţional de Preventie, in parteneriat cu reteaua magazinelor PROFI si Fundatia Romană a Inimii, lansează programul “Promenada Inimilor 2016” cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii.


Astfel, cluburile Rotary din Galaţi impreună cu cele două cluburi Rotaract si Interact Galaţi, lansează in 2016 programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil, ce isi propune să incurajeze populaţia oraşului sa faca miscare, ca mijloc de prevenstie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii ce va avea loc in data de 29 septembrie.


“La fiecare 30 de minute, un roman face infarct miocardic. Unul din trei romani sufera de hipertensiune arteriala. Sapte milioane de romani sufera de una dintre manifestarile generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar miscarea zilnica este elementul central al optimizarii modului nostru de viata. Noi ne-am pus inima la treaba. Tu ce faci?” spune Prof. Dr. Dan Gaita – membru in Consiliul de Conducere al European Heart Network.


Traseul din Galati are o lungime de aproximativ 4 km, incepand de pe faleza inferioara zona restaurantului Nic-Nic continuand pe toata lungimea falezei inferioare pană la zona BAC apoi continuand plimbarea pană la zona de finish aceasta fiind tot la restaurantul Nic-Nic.


"Lansarea traseului va avea loc Duminică 25 septembrie 2016, ora 09:00 prin organizarea unei plimbări, la care sunt invitati toti locuitorii orasului Galati să participe." - Ruben Vicol Presedinte Rotary Club Donaris.
Program inţiat de Fundaţia Irlandeza a Inimii si implementat deja in peste 10 tari europene, “Promenada Inimilor” a avut un succes rasunator si printre romani. In Romania, programul a fost lansat in 2013, in ultimii ani participand mii de persoane in lupta bolilor cardiovasculare.